Wanneer je heerlijk wilt eten en vakantie wilt vieren aan het strand voor weinig geld, dan is Thailand het vakantieland voor jou. Hier zijn 10 tips voor je eerste reis naar Thailand. Kijk bijvoorbeeld eens naar andere inspirerende reisblogs als je meer wilt weten.

1. Betalen

In Thailand wordt betaald met de Thaise Bath. In Thailand is alles zeer goedkoop en kun je bijna overal pinnen, maar een Creditcard bij je hebben is altijd handig.

2. Vaccinaties

Voordat je naar Thailand gaat wordt een Hepatitis A en DTP-vaccinatie aanbevolen. Dit is niet verplicht, wanneer het mogelijk is, is het handig om zelf medicijnen mee te nemen voor andere klachten.

3. Het weer in Thailand

Hou rekening met het weer in Thailand. Erg belangrijk als je wandelingen wilt maken in de bergen voor het jong en fit blijven.De beste periode om naar Thailand te gaan is tussen eind oktober en april. Thailand kent in het noorden een regenseizoen, dan is het koud en vochtig.

4. Supermarkt

Een supermarkt waar je niet aan kunt ontkomen in Thailand is 7-Eleven. Deze winkels zijn 24 uur per dag open. In deze supermarkt zijn veel bijzondere producten te vinden.

5. Gastvrijheid

Thailand wordt ook wel het land van de glimlach genoemd. Thaise mensen zijn erg gastvrij, maar pas op er is ook veel oplichterij in Thailand.

6. Streetfood

In Thailand zijn in veel straten kraampjes waar je heerlijk Thais en Aziatisch eten kunt kopen voor weinig geld. Het eten wordt vers gemaakt voor jou ogen.

7. Fietsen

Er wordt in Thailand ook op grote schaal gefietst. Er zijn veel mogelijkheden om fietsen te huren. Jong en fit blijven is mogelijk, met de vele fietsroutes langs mooie gebieden.

8. Thaise massage

Thaise massages zijn erg populair en heel goedkoop. Er is ook een gevarieerd aanbod van massages. Let wel op sommige massagesalons zijn misschien niet wat jij in je gedachten had.

9. Verkeersdrukte

Het is geen wonder dat er jaarlijks duizenden mensen omkomen in het verkeer, door de verkeersdrukte in Thailand. Dit is vooral in de grote steden het geval. Pas dus goed op jezelf.

10. Markten

Net als in Nederland kent Thailand ook markten met veel kraampjes waar je souvenirs en producten kunt kopen. Dit is wederom niet erg duur en je zult er veel plezier aan beleven.

Wil je meer weten met over andere landen? Kijk bijvoorbeeld eens naar andere inspirerende reisblogs.