Elk jaar vertrekken 200.000 Nederlanders voor een vakantie naar Thailand. Alhoewel het niet meer zo goedkoop is als tien jaar geleden, toen de bestemming haast vanuit het niets in de top van de meest geliefde vakanties verscheen, is hij toch een stuk goedkoper dan de meeste andere landen buiten én binnen Azië. Thailand onderscheidt zich met zijn veelzijdigheid en ontspannen karakter van andere Aziatische bestemmingen. Zowel backpackers, cultuursnuivers als strandliefhebbers voelen zich hier als een vis in het water. Goedkoop rondreizen door Thailand moet iedereen ooit in zijn leven hebben gedaan.

1. De Thaise stranden

De stranden in Thailand kunnen stuk voor stuk de cover van elk gerenommeerd reismagazine sieren. Zonder twijfel behoren ze tot de mooiste ter wereld. Denk aan hagelwit zand, helderblauw water waarin je kleurrijke vissen tegenkomt en palmbomen waaronder je de schaduw zo nu en dan even opzoekt. Ondanks de natuurlijke en culturele rijkdom van het land vormen de stranden de absolute trekpleister van Thailand. Kiezen tussen de Thaise stranden is dan ook behoorlijk lastig! Hun schoonheid in combinatie met de ontspannen sfeer die er hangt zorgt ervoor dat je eigenlijk nooit meer terug naar huis wilt.

2. Het lekkere en goedkope eten

De Thaise keuken betekent meer dan alleen curry en Pad Thai, zo zal je tijdens je vakantie in het land wel ontdekken. Thailand is een hemelse bestemming voor foodies. Vooral voor foodies die van pikant eten houden, want van een vleugje pit zijn ze in Thailand niet vies. Men weet de lekkerste gerechten binnen een handomdraai op tafel te zetten. Ga je uit eten, dan kun je voor maximaal tien euro je buik vol eten. Kies je voor streetfood, dan ben je voor maximaal een paar euro klaar. Probeer ook zoveel mogelijk exotische fruitsoorten!

3. De heerlijke chaos van Bangkok

Vertrek direct met een last minute naar Thailand en start je reis in de wirwar van Bangkok. De hoofdstad van Thailand is het beste te omschrijven als een gezellige chaos. De meest internationale stad van het Oosten vormt een mix van het moderne leven en de traditionele cultuur. Je struint kleurrijke markten af, bezoekt heilige tempels en bevindt je ’s avonds bij één van de vele rooftop bars die de stad rijk is. Het epicentrum van de chaos heet Khao San Road, wat voor zowel backpackers als andere toeristen dé place to be is.

4. Kennismaking met de boeddhistische cultuur

Thailand barst van de cultuur. Alhoewel er veel religies in het land zijn vertegenwoordigd, heeft het boeddhisme de overhand. Deze religie is op vrijwel elke straathoek terug te vinden. Het overgrote deel van de Thaise bevolking is dan ook aanhanger van het boeddhisme. De prachtige tempels die je door het hele land tegenkomt, herinneren je daaraan. Alleen Bangkok telt er al vierhonderd! Tempels kun je in verband met de temperatuur en drukte het beste in de ochtend of de namiddag bezoeken. Bij het betreden van een tempel moeten je knieën en schouders bedekt zijn.

5. Ver weg voor weinig

Tsja, deze reden klinkt misschien iets minder romantisch, maar kunnen we toch echt niet over het hoofd zien. Thailand is namelijk dé bestemming voor fervente reizigers met een beperkt budget. Het dagelijks leven in Thailand is goedkoop. Ook de accommodaties zijn budgetvriendelijk te noemen, zelfs wanneer je in iets meer luxe wilt verblijven. Eet en drink je zoals de locals, dan hoef je per maaltijd omgerekend niet meer dan een paar euro uit te geven. Thailand is niet alleen maar prima betaalbaar, maar vaak zelfs spotgoedkoop te noemen. Laat je verbazen en geniet!