De vakantie komt eraan, yes! Je zou er zin in moeten hebben, maar het tegengestelde is waar.. Wat een geregel is het toch voor de vakantie, zeker als je met de kids op reis gaat. Ineens moet je met veel meer rekening houden: vermaken ze zich wel? Wat moet er voor hen verzekerd worden? Help! Natuurlijk is het ontzettend gaaf om met je kinderen een verre reis te maken, ondanks dat het erg vermoeiend kan zijn, zorgt zo’n reis voor onvergetelijke herinneringen. Ik geef je een 5-tal handige tips waar je op kunt letten bij het boeken van je reis en tijdens de vakantie!

1# Maak lekkere snacks

De afstanden kunnen voor jou al lang aanvoelen, laat staan voor je kids. Voor kinderen is het al moeilijk om een langere tijd stil te zitten, laat staan niks te kunnen doen! Onthoud dat een campervakantie ook erg vermoeiend kan zijn voor de kinderen. Neem daarom naast een boek of iPad, geeft het snacken ook een echt vakantiegevoel. Maak voorafgaand aan de reis lekkere, zelfgemaakte hapjes die ze onderweg op kunnen snoepen. Snijd druiven doormidden, hak komkommer in schijfjes en doe er gewaste tomaatjes bij. Lekker én gezond! Neem ook gekookte eitjes en zelfgemaakte gehaktballetjes mee voor onderweg.

2# Geef je kinderen wat extra aandacht

Het is niet alleen voor jou een vakantie, ook je kinderen verdienen nu net dat beetje extra! Vakantie zorgt ervoor dat je even uit de dagelijkse sleur van het leven bent en je dus écht even tijd voor elkaar hebt. Maak hier dan ook optimaal gebruik van. Stop die telefoon, iPad of laptop eens weg en kijk gewoon eens even zomaar naar je kinderen. Pas dan ga je de mooie momenten zien en krijg je een echte en oprechte band met je kinderen.

3# Wel of geen speelgoed mee?

Voor een lange auto of vliegreis kun je prima enkele speelgoedjes meenemen voor de kinderen. Tegenwoordig doen Tablets en dergelijke goed, maar een leesboek is ook net zo leerzaam voor je kind! Als je eenmaal op plaats van bestemming bent, kun je veel beter daar voor een paar Euro leuk speelgoed kopen. Het scheelt je in ruimte en de kinderen ervaren het echte gevoel van vakantie op het moment dat ze ‘cadeautjes’ uit mogen zoeken!

4# Leer ze over de natuur

Betrek je kinderen bij de omgeving. Rijd je door een stuk bos, een mooie vallei of geweldige watervallen? Leer de kids over de ongerepte natuur! Wat is er mooier dan het uitbreiden van de kennis van je kinderen, waar ze later veel profijt van zullen hebben? Het is nooit weggegooit én je toont meteen interesse in je kinderen.

5# Speel spelletjes

Doe tijdens het rijden eens een leuk, ouderwets spelletje. Dat hoeft nog niet eens moeilijk te zijn! Tel bijvoorbeeld het aantal vrachtwagens of het aantal gele auto’s dat je tegenkomt. Een competitie spel houdt kinderen vaak bezig en ze hebben weer even wat afleiding! Eenmaal op plaats van bestemming aangekomen? Leer ze eens kaartspelletjes als duizenden, jokeren of rikken. Het neemt weinig ruimte in beslag en je kunt er veel mee doen. Het zal vast niet altijd even leuk worden gevonden, maar het zorgt wel voor een betere band met je kinderen! Zo leren ze zich te kunnen vermaken zonder internet en technologie, maar ook dat persoonlijke aandacht o zo belangrijk is.