Wanneer je op vakantie gaat naar Thailand is het goed om rekening te houden met een aantal zaken, voordat de koffer ingepakt wordt. Thailand kent een warm tropisch klimaat. Er is echter ook een culturele etiquette waar rekening mee gehouden moet worden. De Thaise inwoners zijn bescheiden en vrij conservatief. Ze kleden zich hier ook naar. Het is belangrijk om hier als gast rekening mee te houden. Helemaal wanneer je naar een tempel gaat of de Jungle induikt. Het is een land wat warm is! Veel kleding dragen is dus niet erg prettig. De Thai kan er goed tegen en draagt vaak kleren van top tot teen.

De dresscode bij een tempel

Wanneer een Thaise tempel bezocht wordt, overheidsgebouw bezocht wordt of een ander religieus gebouw dan moeten de knieën en de schouders netjes bedekt zijn. Het is goed voor vrouwen en mannen om zichzelf netjes te bedekken. Een nette spijkerbroek, stevig shirt of een mooie blouse zijn voldoende. Een rok dragen kan ook als die over de knieën komt. Draag geen mouwloos shirt, korte rok of korte broek. Laat ook geen decolleté of badkleding zien. Het is beledigend. Draag slippers of schoenen welke je snel aan en uit kunt doen. Je mag in de tempel namelijk geen schoenen dragen.

Dresscode bij een rooftop bar

Natuurlijk wil je ook graag naar een leuke bar gaan. De wolkenkrabbers hebben allemaal een rooftopbar vandaag de dag. Het is belangrijk om hier wat meer casual te kleden. Draag echter geen sportkleding en sportschoenen. Draag ook geen slippers of sandalen. Mouwloze kleding is ook niet netjes. Zorg dat je er netjes uitziet.

Lekkere kleding

Kies voor luchtige en prettig te dragen kleding. Kleed jezelf netjes en houd rekening met het klimaat. Kies voor kleding welke snel droog is en waarbij je jezelf prettig in voelt. Meer informatie voor je reis naar Thailand.