We weten allemaal dat Zuid-Frankrijk een goede regio is om lekker op vakantie te gaan. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid zon, de prettige temperatuur, de gastvriendelijkheid en de mooie natuur. Maar daarnaast is er een belangrijk onderdeel dat af en toe vergeten wordt tijdens het opnoemen van de voordelen van Zuid-Frankrijk, namelijk de rijke eetcultuur. Eén van de regio’s Périgord wordt ook wel de gastronomische hoofdstad van Frankrijk genoemd. De truffels die je hier kunt eten zijn zo lekker, dat je er nooit meer weg wilt. Daarnaast wordt er in veel gerechten en dranken gebruik gemaakt van walnoten, die je in deze omgeving veel terug vindt.

Een goede uitvalsbasis voor culinaire tripjes

Daarom is Périgord een goede regio om een vakantiehuis te regelen. Als je een goed vakantiehuis in Zuid-Frankrijk hebt geregeld dan kan het genieten beginnen. Vanuit het huis kun je de mooiste culinaire plekken bezoeken en alle lekkernijen proeven. De regio Zuid-Frankrijk is erg populair onder veel toeristen en daarom is het handig om ver van te voren een vakantiehuis te boeken. Op die manier ben je zeker van een goede uitvalsbasis voor culinaire tripjes. Je zit niet gebonden aan een specifieke plek omdat er nog genoeg aanbod is.

Het proeven van wijnen in Frankrijk

Daarnaast staat Frankrijk natuurlijk bekend om zijn wijnen. In het zuiden van Frankrijk kun je ook op verschillende plekken genieten van deze lekkernij. Wijnen die wij ook in Nederland kennen zoals Monbazillec, Bergerac en Pecharmant komen uit deze regio en zijn zeker het proeven waard. In vrijwel alle restaurants worden deze wijnen geschonken naast het eten. Op vakantie met het hele gezin? De kinderen kunnen gaan raften over een snelstromende rivier terwijl jullie genieten van een heerlijke wijnproeverij. Ideaal toch? In Zuid-Frankrijk is er genoeg te doen voor iedereen zowel kind als volwassenen.