Thailand is met zijn meer dan 3000 kilometer lange kustlijn hét perfecte land om op zoek te gaan naar een prachtige badplaats waar je kan genieten van een prachtig, exotisch strand. Als je tijdens je vakantie wil genieten van warm weer, zee en zand, dan is er keuze tussen heel wat Thaise badplaatsen – en een duidelijk overzicht van enkele van de bekendste is dan ook handig. De volgende badplaatsen behoren tot de mooiste van het land en zijn dus zeker een vakantie waard.

1. Hua Hin

Hua Hin was de eerste bekende badplaats in Thailand, mede doordat een spoorlijn je van Bangkok naar het plaatsje kon brengen. Je kan er een pittoreske avondmarkt vinden, alsook toeristische golfterreinen, en natuurlijk een heus strand van niet minder dan 8 kilometer lang. Wil je er enkele dagen verblijven, dan kan je altijd in een van de prachtige hotels verblijven. Hua Hin is zelfs voor de Thaise Koninklijke familie een populaire reisbestemming, al sinds 1920.

2. Pattaya

Ook Pattaya is een van de bekendste badplaatsen in Thailand, die je vanuit Bangkok in zo’n 2,5 uur reizen kan bereiken – ofwel met de wagen, ofwel met de trein. Je vindt er niet enkele toeristische faciliteiten, maar ook veel zakelijke evenementen en activiteiten. Het resultaat? Een opvallende mix van verschillende inwoners en bezigheden in een prachtige, Thaise badplaats. Het strand ligt langs een baai en is omgeven door indrukwekkende, rotsachtige heuvels.

3. Cha-am

Tegenover Pattaya vind je Cha-am, een plaatsje dat enkele kilometers ten noorden ligt van Hua Hin. Cha-am was vroeger eigenlijk een klein vissersdorpje, dat vanaf de jaren 80 steeds meer toeristen begin aan te trekken. De vissersgeschiedenis van het dorp wordt echter wel nog altijd duidelijk door de vele restaurantjes die je er kan vinden – en dat geeft de culinaire toerist meteen de kans om te proeven van de typische, Thaise gerechten.

4. Phra Nang Beach

Phra Nang Beach ligt tenslotte iets meer in het zuiden van het land, en herbergt prachtige natuurgebieden: van een helderblauwe zee tot indrukwekkende rotsen die uit het water rijzen, diversiteit is er troef. Ook het dorp zelf biedt heel wat variatie en mogelijkheden. De perfecte bestemming dus om jezelf een week of zelfs langer zoet te houden. De hotels en resorts die je er vindt zijn echter wel iets duurder – een niet onbelangrijk gegeven als je een een zomerse vakantie in de badplaats plant!
Bron: https://www.corendon.nl/thailand