Sommige mensen kunnen je vreemd aankijken bij het stellen van de vraag of je wel eens een prive vlucht boekt. Maar als je genoeg te besteden hebt, is het overwegen waard. Of het nu een zakenreis is of een vakantie; met een prive vlucht kun je je tijd maximaliseren op je bestemming en het aantal uren dat je besteedt aan reizen minimaliseren. Aan de andere kant, is het reizen in first class ook een luxueuze manier om te reizen. Zelfs als dat betekent dat je genoegen moeten nemen met de drukte op de luchthaven en andere ongemakken van commerciële vluchten. Welke factoren bepalen of het beter voor je is om in first class te vliegen of gewoon een prive vlucht te boeken?

Prive vlucht boeken versus commerciële vlucht

Bij het vergelijken van de voordelen en nadelen van een prive vliegtuig versus commerciële vluchten zijn er meerdere belangrijke factoren waarbij je rekening moet houden: prijs, efficiëntie, voorzieningen,…

1) Een prive vlucht boeken hoeft niet duur te zijn

Een privéjet is duurder dan een zitplaats in eerste klas op een commerciële vlucht. Hoeveel meer? Ja, dat ligt aan de hoeveel personen er in het vliegtuig zitten. In je eentje is het waarschijnlijk de moeite niet waard, maar als je met een 8-tal mensen moet vliegen is een prive vlucht boeken waarschijnlijk goedkoper dan het kopen van 8 first class tickets.

2) Prive vluchten zijn sneller

In tegenstelling tot commerciële vluchten hoef je voor particuliere vliegtuigen niet langs de beveiliging en controleposten te komen. Daarnaast hoef je voor een prive vlucht niet heel lang van tevoren op de luchthaven te zijn. Je kunt gemakkelijk 30 minuten voor je vlucht op komen dagen. Dit scheelt je echt een hele hoop tijd.

3) Huisdieren mogen mee als je een prive vlucht boekt

Commerciële luchtvaartmaatschappijen verbannen huisdieren naar een speciale wachtruimte, in kooien in de bagage. Privéjets doen dit niet. Zorg ervoor dat je op voorhand laat weten dat je wilt reizen met je huisdier.

4) De voorzieningen bij een prive vlucht zijn beter

Een prive vlucht boeken is luxe, en dat geldt ook voor de voorzieningen tijdens de vlucht. Bij ieder prive-vliegtuig heb je waarschijnlijk altijd VIP catering, die op korte vluchten meestal onder andere uit vleeswaren, salade, fruit, broodjes en gebak serveert. Champagne is altijd beschikbaar aan boord, evenals een scala aan frisdranken, koffie en thee.

Prive vlucht boeken

Een prive vlucht boeken is nog nooit zo simpel geweest. Ervaar de luxe en het gemak die je verdient met een vlucht in een prive vliegtuig. In vergelijking met de steeds stijgende first-class prijzen, is het misschien iets betaalbaarder dan veel mensen denken, vooral diegenen die reizen als een groep. Ongeacht je bestemming, een prive boeken heeft veel meer voordelen dan je mogelijk had gedacht!