Als een echte liefhebber van alles wat exotisch is, heeft Thailand mij altijd al getrokken. Het is dan ook niet voor niets een van de eerste plekken die ik wilde ontdekken toen de Europese vakantiebestemmingen me iets te gewoon aan het worden waren. Want Thailand kan niet gaan vervelen. Mocht je in de buurt van Myanmar reizen en twijfel je om Thailand te bezoeken? Treuzel niet! Reizen naar Thailand biedt meer ervaringen dan waar je tijd voor zal hebben in een enkele vakantie. Er is altijd wat te doen, er zijn talloze prachtige landschappen om te zien, paradijselijke stranden om op te liggen en meer dan genoeg cultuur om te ontdekken.

Het bruisende Bangkok

Veel toeristen zullen enkel en alleen reizen naar Bangkok wanneer ze dit prachtige land bezoeken. Je kan het ze niet kwalijk nemen. Het bruisende bangkok is een van de meest levendige steden op deze planeet. De Tuk-tuks en fietsen vliegen je om de oren en overal vind je kraampjes met heerlijk eten en vele attracties. Je kan zelfs midden in de nacht nog wel een olifant vinden om een stukje op te rijden, nadat je natuurlijk terugkomt uit de vele nightclubs die Bangkok telt. Ben je eerder op zoek naar cultuur? Bezoek dan de prachtige tempels. Er is voor ieder wat te vinden. Maar als je op zoek bent naar de echte Thaise ervaring, ga je natuurlijk ook het land in.

Relaxen op paradijselijke stranden

De stranden van Thailand zijn een begrip. Zo was het natuurstrand Ko Phi Phi de filmlocatie voor de film The Beach met Leonardi DiCaprio. Thailand kent ongeteld veel paradijselijke stranden. Van het parelwitte Railay tot het zonovergoten Koh Sumai, in Thailand kan je op de meest prachtige locaties ontspannen. Op zoek naar een ander soort natuur? Thailand staat ook bekend om zijn diverse, avontuurlijke jungles.

Eeuwenoude tempels en indrukwekkende cultuur

Op mijn eerste reis naar Thailand heb ik het enkel en alleen bij de stad en de stranden gehouden. Gelukkig was dat niet mijn laatste bezoek aan dit prachtige land, want ik heb oprecht de meest indrukwekkende dingen gemist. Als je naar Thailand gaat moet je zeker de prachtige, eeuwenoude tempels bezoeken. Vergeet ook niet naar de bijzondere, historische steden Ayutthaya, Lampang en Sukhothai te gaan. Deze plekken worden voor een reden door UNESCO beschermd: het zijn een paar van de meest indrukwekkende plekken op aarde.

Er is een reden dat Thailand een van de meest bekende toeristenbestemmingen is: het is prachtig. Mis de meest adembenemende vakanties van je leven niet en ga naar dit prachtige, bruisende en paradijselijke Thailand! Mocht je verder gaan reizen, plak er dan nog een vakantie Bali aan vast.