Flora in Thailand

Tijdens uw reis in Thailand zal de enorme rijkdom aan natuur u niet ontgaan. U zult merken dat het land een zeer grote variatie aan bossen heeft. Er zijn namelijk vele regenwouden, dennenbossen, eikenbossen, palmbossen, teakbossen, rubberbomen en savannen.

Tropische bloem, Thailand

De bekendste flora van het land omvat een ongelooflijke aanwezigheid van fruitbomen, bamboe, tropisch hardhout en meer dan 27.000 soorten tropische bloemen, met als nationale bloemensymbool van Thailand, de orchidee. Bovendien zijn er 112 schitterende nationale parken in Thailand, bosnatuurreservaten en marineparken.

De flora per regio kenmerkt zich als volgt: in het Noorden van Thailand is de floraoverweldigend; Noord-Thailand kenmerkt zich door ruige beboste berggebieden, prachtige watervallen en een tropisch regenwoud. Het Oosten van Thailand staat met name bekend om haar prachtige natuurparken. Centraal Thailand kenmerkt zich door vele landbouwgebieden, rijstvelden, palm- en bamboebossen. In Zuid Thailand vindt u een gevarieerde natuur met prachtige stranden waar liefhebbers kunnen kanoën, duiken en snorkelen. Kortom, als natuurliefhebber gaat er in Thailand een wereld voor je open!

Fauna in Thailand

Veel voorkomende dieren in Thailand zijn gekko’s en toekae’s. Ligt u ‘s nachts wakker door een raar geluid van een beest? Dan is de kans groot dat het een gekko is. U zult ze bijna overal in de huizen van de mensen zien. Een gekko is een klein reptiel dat vooral ‘s nachts tegen het plafond aan loopt. Ze eten vliegen, vlinders en muggen. Het zijn hartstikke grappige beestjes, vooral als ze ruzie krijgen over de ‘verdeling van de maaltijd’; dit loopt uit op heftige stoeipartijen tussen de beestjes!

Verder zijn kakkerlakken onvermijdelijke huisdieren. Kakkerlakken zijn niet prettig maar de beestjes zijn ongevaarlijk. Tip! Laat uw levensmiddelen niet onverpakt staan en laat geen fruit en vuil servies rondslingeren. Dit trekt namelijk kakkerlakken aan.

Vroeg in de ochtend bij een olifantenkamp bij Surin, Thailand

In de natuurparken van Thailand zijn met name luipaarden, olifanten, dwerghertjes, dolfijnen en vele andere dieren te vinden. De Aziatische olifant is een belangrijk symbool voor Thailand. De olifanten zijn namelijk zeer sterke dieren waar geld mee te verdienen valt. Vroeger waren deze dieren onmisbaar bij de teakhoutproductie.

Thailand staat ook bekend om haar zeer grote rijkdom aan vogelsoorten (ongeveer 1000 soorten).