Wat ik het liefste doe op mijn laptop? Ik bezoek inspirerende reisblogs op het internet. Daar ontdekte ik een plek in Thailand die je absoluut moet bezoeken als je daar reist. De Tiger Cave Temple is zeker een bezoek waard. Er zijn veel langstaartapen te zien, maar voor tijgers zul je tevreden moeten zijn met een paar indrukwekkende beelden. Om van het panoramische uitzicht boven te genieten, moet je eerst 1260 treden beklimmen. Er zijn geen 1237 treden zoals aangegeven op een bord onderweg.

De “Tiger Cave Tempel’ of de Tijgergrottempel.

Het is een boeddhistische tempel gelegen op 8 kilometer ten noordoosten van Krabi. Het is bekend om zijn tijger pootafdrukken in de grot. De oprichting van de Tijger Grottempel gaat terug tot 1975, toen een monnik in de grot kwam mediteren. Tijdens zijn meditatie zou hij tijgers rond de grot hebben zien cirkelen, wat de naam zou verklaren. Er zijn echter andere legendes rond de naam zoals die waarin staat dat er een grote tijger in de grot leefde. Anderen zeggen dat de naam te maken heeft met het feit dat er afdrukken van tijgerpoten gevonden zijn op de muren van de grot. Het verhaal gaat ook dat een deel van de grot lijkt op de voetafdruk van een tijger. Het lijkt in ieder geval een heel spannend verhaal. Je kunt meer mannenblogs bezoeken, misschien kom je daar je de ware toedracht te weten. Er is een nieuwe 90m hoge tempel die kort geleden gebouwd is bij de ingang van de site. Deze nieuwe constructie blijkt niet zo mooi te zijn. Het bezoek aan inspirerende reisblogs leerde me ook dat alle afbeeldingen en decoratie echt kitscherig zijn. Bezoek inspirerende reisblogs om alles te weten te komen over de tempel.

De klim op de trappen van de Tijger Grottempel.

Je moet mannenblogs bezoeken om te begrijpen dat mannen niet naar boven gaan voor de beelden, misschien een beetje voor het uitzicht. Maar ze gaan de uitdaging aan om de meer dan 1200 treden te beklimmen. De afstand van 600 meter klimmen lijkt kort, maar wacht tot het einde … Er is een hoogteverschil van 278 meter naar de top. Klim bij voorkeur ‘s morgens om de brandende zon en de drukte te vermijden. Neem voldoende water mee, je kunt boven weer bijvullen. Aarzel niet om regelmatig te stoppen voor een frisse neus en kijk uit voor een te hoge hartslag. Bewaar je spullen goed in een gesloten tas. Apen zijn slim en zeer bekwaam in het vinden van voedsel. Geef ze alsjeblieft niets te eten, anders blijven ze je achtervolgen. Kleed je goed, je bent op een heilige plaats. Slippers zijn niet echt geschikt voor 1260 stappen. Zorg voor stevige schoenen. De moeilijkheden bij het bedwingen van deze rots zijn de steilheid van de trap en de onregelmatige hoogte, soms tot 30 cm, van de treden. Kijk ook uit voor de hitte en vochtigheid. Zodra je de top bereikt, zul je toegeven dat de klim niet zo eenvoudig was als eerst gedacht.