Waarschijnlijk één van de populairste activiteiten in Thailand is het huren van een scooter en daarmee het land te gaan verkennen.

Voorbereidingen thuis

Er zijn een aantal standaard zaken welke je thuis vooraf moet checken. Heb je bijvoorbeeld alle (verplichte) inentingen? Misschien is het ook raadzaam om de vaccinaties te nemen die worden aangeraden voor Thailand, better safe than sorry. Bekijk ook alvast wat blogs of Youtube filmpjes met de meest voorkomende scams zodat je deze herkent en hopelijk niet intrapt. Mocht er toch iets gestolen worden is het verstandig een politierapport te overhandigen aan je reisverzekering zodat je bijvoorbeeld je dure camera kunt claimen en een nieuwe kunt kopen. Daarnaast is het natuurlijk verstand een (losse) planning te maken welke steden, stranden of natuurgebieden je wilt bezoeken.

Waarom scooter huren?

Een scooter is een van de gemakkelijkste manieren van vervoer in Thailand en wordt ook veelvuldig door de lokale bevolking gebruikt. Het is lekker luchtig, geen problemen met de airco die niet werkt maar waar je wel voor betaald. Daarnaast is het een goedkoper alternatief voor de auto maar biedt het je meer vrijheid dan openbaar vervoer.

Kosten scooter huren in Thailand

De prijzen verschillen nogal per verhuurder, het is daarom verstandig om een beetje rond te kijken in een stad naar de prijzen maar ook zeker naar de zaken zelf. Ziet het er verzorgd uit en krijg je er een goed gevoel bij? Als je het gevoel hebt dat je opgelicht gaat worden is dit ook meestal zo. Over het algemeen kun je rekenen op prijzen tussen de 3 en 7 euro per dag. In Thailand is het ook een gewoonte om te onderhandelen over de prijs, zeker als je de scooter meerdere dagen wilt huren. Daarnaast is het belangrijk om te tanken voordat je uit de stad vertrekt, op het platteland zijn de prijzen hoger maar ook zul je minder frequent een pomp tegenkomen.

Rijbewijs, internationaal?

Tot slot is het belangrijk om een Internationaal Rijbewijs aan te schaffen (IRB), zonder dit rijbewijs mag je niet rijden in Thailand. Dit document kost rond de 20 euro.

In Thailand

Kortom, het is hartstikke leuk en aan te raden om een scooter te huren in Thailand. Wees wel altijd voorzichtig en check de scooter op schade voordat je vertrekt, draag een helm (koop het liefst je eigen). Gebruik je paspoort bijvoorbeeld nooit als borg maar biedt geld aan, als zij dit niet aannemen ga je naar een ander verhuurbedrijf. Mocht je nog niet zeker weten hoelang je gaat reizen, omdat je bijvoorbeeld een tussenjaar hebt, check dan dubbel of je een, brede dekking, doorlopende reisverzekering hebt. Het zou vervelend zijn als je langer wilt blijven maar je reisverzekering al is afgelopen. Een doorlopende verzekering geeft jou de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt!