De zomervakantie komt er weer aan en dat betekent dat de meeste mensen eropuit gaan. Voor een fijne vakantie hoef je niet naar de andere kant van de wereld, een vakantie in Nederland kan zeer rustgevend werken. Trek bijvoorbeeld met een vouwwagens het land in en bezoek de highlights van Nederland: de musea van onze hoofdstad Amsterdam, het mooie Veluwse landschap en de Noordzee. Zet je vouwwagen op in de buurt van het strand en geniet vervolgens van de zon in een strandtent Scheveningen.

Omdat ons landje veel te bieden heeft, maar op sommige punten niet kan tippen aan een vakantie in het buitenland, lichten we in dit artikel een vakantie naar Thailand toe. Cultuur, natuur en zonnige stranden; Thailand heeft het allemaal. Maar wat zijn echte must sees in dit langgerekte land in Zuidoost Azië?

Bangkok baby


Daar zit je dan: in het vliegtuig naar Bangkok. Spannend, want je gaat in een totaal andere cultuur terecht komen in een hectische, maar sfeervolle stad. Zodra je aankomt op het vliegveld, zullen taxichauffeurs je om de oren vliegen. Blijf rustig en spring vooral niet in de eerste beste taxi. Probeer redelijk wat af te dingen of neem de transfer bus vanuit het vliegveld, deze is stukken goedkoper! In Bangkok zijn ontzettend veel bezienswaardigheden. Ga na of je alle tempels wilt bezoeken of ga voor een kleine selectie. Er is namelijk nog zo veel meer te doen! Loop door de sfeervolle straten van Koa San Road of bezoek de immense shopping mall Siam Paragon. Ook een uitstapje naar de floating market of de oude hoofdstad Ayutthaya.

 

Bezoek het hippie dorpje Pai


Mocht je naar het noorden van Thailand gaan om de prachtige flora en fauna hier te ervaren, vergeet dan niet een tochtje naar Pai te maken. Dit hippie dorpje ligt ten westen van Chiang Mai en is al zigzaggend te bereiken met een klein busje of op de scooter. Avontuurlijk is dit zeker en kleine plaatsje zal je niet teleurstellen. Loop door de Pai Canyon tijdens de zonsopgang, dwaal door de grotten en neem een verfrissende duik in één van de watervallen in de omgeving. ’s Avonds kijk je je ogen uit aan al het lekkers in de eetstalletjes en drink je met andere reizigers een verkoelende Chang.

 

Duiken op Koh Tao


Wauw! Koh Tao is een geweldige plek om de onderwaterwereld van Thailand te ontdekken. Je kijkt hier je ogen uit terwijl je meters onderwater tussen de kleurrijke vissen en zwierig koraal zwemt. Koh Tao barst van de duikscholen, dus verdiep je hier van te voren goed in. Ben je iets minder avontuurlijk of let je graag op je budget tijdens je vakantie of reis? Geen probleem, ook met een snorkel kun je genieten van dit mooie paradijs. De mooiste snorkelstranden zijn: Tanote Bay, Shark Bay en Haad Sai Daeng.

 

Enthousiast geworden van deze bezienswaardigheden in Thailand? Kijk dan ook eens voor meer tips op leukezonvakanties.nl en laat je inspireren door de reisverhalen, tips en andere zonnige vakantielanden.