Elk jaar is het weer de vraag waar je naartoe gaat op schoolreis. Zeker basisscholen blijven in Nederland uit verschillende overwegingen. Het scheelt in kosten, in zorgen van ouders en in kinderen met heimwee. Maar in plaats van voor de zoveelste keer naar datzelfde hostel te fietsen, kun je ook een keer op schoolreisje naar een groepsaccommodatie in Friesland. Dat is een hele nieuwe ervaring en biedt een kans om de kinderen wat zelfstandigheid te laten ervaren. In plaats van dat de boterhammen voor het ontbijt al klaar staan, kun je de kinderen ze zelf laten smeren. Dat vinden ze waarschijnlijk ook nog eens hartstikke leuk.

Genoeg te doen in Friesland

Als je op schoolreisje gaat naar een groepsaccommodatie in Friesland, is er genoeg te doen. Je kunt een uitstapje maken naar een Friese stad, de kinderen kennis laten maken met het fierljeppen of zelfs een lesje Fries volgen. Omdat er in Friesland nog veel natuur is, kun je een groepsaccommodatie uitzoeken die midden in die natuur ligt. Dan kunnen de kinderen vanuit de groepsaccommodatie lekker het bos in om te spelen. Ook is een griezeltocht ’s avonds natuurlijk veel spannender in een bos dan in een stad. Als je dicht bij Drenthe zit, kun je zelfs een uitstapje maken naar de hunebedden.

Geen hoge kosten

Een schoolreisje gaat vaak naar een hostel omdat dat een goedkope optie is. Een groepsaccommodatie in Friesland is echter ook zeer betaalbaar. Doordat er veel mensen kunnen verblijven, worden de kosten automatisch lager per persoon. Als school hoef je je daar dus niet druk om te maken. Bovendien is het een unieke ervaring die de kinderen nooit zullen vergeten. Groepsaccommodaties in Friesland bieden genoeg vermaak voor een aantal dagen, zodat je van tevoren al weet dat het schoolreisje een groot succes zal worden.