Thailand is één van die landen die voor iedereen wat wils heeft: Jungle trekkings maken in de nationale parken, kuieren over ongerepte tropische stranden, overnachten bij bergstammen of net in een van de vele comfortabele accommodaties, uren shoppen in de Thaise hoofdstad Bangkok, prachtige boeddhistische tempels bezichtigen of lekker proeven van de Thaise keuken. Alles is mogelijk! Geen wonder dus ook dat Thailand een van de meest populaire vakantiebestemmingen is bij 333travel. Zeker als je de vriendelijkheid van de Thaise bevolking er ook nog bij krijgt, Thailand draagt dan ook de bijnaam ‘het land van de glimlach’.

 

Geografisch is Thailand opgedeeld in zes gebieden. In het noorden vind je berglandschappen die grotendeels begroeid zijn met oude regenwouden. In de centrale vlakte vallen vooral de vele rivieren op die het landschap doorkruisen. Eén van die rivieren is de Chao Phraya, de belangrijkste rivier in Thailand. In het centrale gebied ligt ook de hoofdstad Bangkok. In de streek daarrond bevindt zich het Thaise industriële hart en vindt dan ook de meeste rijstbouw plaats. Hier liggen ook enkele bekende vakantiebestemmingen. Het westen is dan weer bergachtig en begroeid met regenwouden net zoals het noorden. Het oosten heeft een golvend gebergte en er is de kuststreek met vele eilandjes en schiereilanden. Het zuiden is zelf één lang schiereiland, met een lange bergketen die uitrekert is van het noorden tot het zuiden van het eiland. Ook op deze bergketen bevindt zich prachtig tropisch regenwoud. Aan het oosten van dit schiereiland ligt de Golf van Thailand, aan de westkant de Andaman Zee. Thailand grenst verder aan de landen Maleisië, Myanmar, Cambodja en Laos.

 

Wil je zelf een reis naar het prachtige Thailand maken? Lees dan de ervaringen Kras reizen voor inspiratie of stap eens binnen bij je reisbureau. Er is een zeer gevarieerd en uitgebreid aanbod om Thailand optimaal te beleven!