Vliegtickets kunnen gemakkelijk de grootste kostenpost van uw reis zijn. Dure vliegtickets betekenen dat u een meer betaalbare bestemming moet kiezen of minder geld moet uitgeven aan uw vakantiestop om binnen uw uitgavenlimiet te blijven. Als het idee om goedkope vluchten te boeken u aanspreekt, zullen deze 10 tips u helpen om uw vliegreizen redelijker te maken.

1. Boek vroeg voor goedkope vluchten

Meestal springen pasajes aereos in prijs tijdens de laatste drie weken voor vertrek. Zo snel mogelijk boeken is een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat u de laagste prijs krijgt. Als u binnen drie maanden tot 30 dagen voor vertrek boekt, kunt u de beste tarieven krijgen.

Ook, als u gebruik maakt van een reis-zoekmachine zoals Google Flights of Kayak, hebben ze een prijsvoorspellingsalgoritme dat historische prijstrends analyseert om te helpen voorspellen of de ticketprijzen zullen stijgen, dalen of gelijk blijven. Deze voorspellingen zijn niet 100% accuraat, maar, ze zijn meestal vrij goed omdat ze de cijfers op duizenden verschillende routes verpletteren.

Een andere reden om vroeg te boeken is om ervoor te zorgen dat u de stoel krijgt die u wilt, vooral voor vluchten in het hoogseizoen. U kunt dezelfde prijs betalen voor een stoel die naast de badkamer staat en een stoel aan de voorkant van de cabine. Als u te lang wacht met het boeken van een gewenste zitplaats, moet u het extra geld betalen voor een “premium” zitplaats.

2. Stel prijswaarschuwingen in

Door vroeg op zoek te gaan naar vluchten, bent u niet verplicht om vandaag een vlucht te kopen, omdat uw prijzen alleen stijgen als u wacht tot de laatste minuut om te kopen. Als u niet klaar bent om vandaag een ticket te kopen, kunt u een prijswaarschuwing instellen die u op de hoogte stelt wanneer de prijs van een ticket stijgt of daalt. Ticketprijzen kunnen dagelijks schommelen, zelfs een kleine daling kan een grote besparing opleveren als u een ticket moet kopen voor elk lid van uw gezin.

3. Wees flexibel

Een andere manier om geld te besparen is door het hebben van flexibele reisplannen. Twee van de gemakkelijkste manieren om goedkope vluchten te vinden is om halverwege de week of op de eigenlijke vakantie (d.w.z. Thanksgiving Day of Christmas Day) te vliegen, aangezien er minder mensen op deze dagen reizen. Je zou ook kunnen overwegen om te vliegen naar een andere luchthaven, bijvoorbeeld, vliegen in Tampa in plaats van Orlando kan je €30 per ticket. De alternatieve luchthaven of reisdata is misschien geen optie, maar flexibiliteit is een van de gemakkelijkste manieren om de kosten van uw vliegtickets te verlagen.