Schiphol of Luchthaven Schiphol is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. Het is de derde drukste luchthaven van Europa en wereldwijd de vijftiende drukste luchthaven. Dit blijkt uit cijfers van het aantal passagiers die jaarlijks gebruik maken van Schiphol. Met dit groot aantal bezoekers, spreekt het voor zich, dat de luchthaven dient te zorgen voor voldoende parkeergelegenheid. Parkeren bij Schiphol kan op drie manieren.

Parkeren op locaties P1 en P2

Locaties P1 en P2 zijn qua afstand, het dichtst gesitueerd bij de aankomst – en vertrekhal en bestaan uit overdekte garages. Deze locaties zijn geschikt voor korte termijn parkeren (maximaal drie dagen) en voor degenen die passagiers komen ophalen of afzetten.

Parkeren op locatie P3

Locatie P3 is een niet overdekte plaats, ten noorden van de hal. Vanwege de grotere afstand naar de aankomst – en vertrekhal toe, heeft Schiphol een shuttle bus ter beschikking, die bezoekers naar de hal vervoerd. Parkeren bij Schiphol op locatie P3 is voornamelijk bedoeld voor bezoekers die minsters drie dagen gebruik zullen maken van deze locatie. Omdat er een maximaal aantal plekken ter beschikking is op deze locatie, dienen bezoekers vooraf een plek te reserveren.

Valet parking

Valet parking is een speciale service op Schiphol. Bezoekers parkeren de auto op een specifiek, aangegeven plek, dichtbij de vertrekhal. Vervolgens worden de sleutels van de auto afgegeven bij de balie van de vertrekhal, waarna een medewerker van de luchthaven de auto parkeert op een veilige locatie. Bij aankomst treft de bezoeker zijn/haar auto weer op dezelfde plek aan. Ook deze service dient vooraf, online gereserveerd te worden.

Tot slot

Vanwege het hoge bezoekers aantal, behoort Schiphol tot een van de drukste luchthavens in Europa. Mede hierdoor, is het belangrijk dat er voldoende parkeergelegenheid bestaat voor deze bezoekers. Afhankelijk van de behoefte, kunnen bezoekers parkeren op een locatie die dichtbij of juist verder verwijderd is van de hal. Daarnaast bestaat de optie gebruik te maken van een speciale service, namelijk valet parking.