In sommige gevallen is het noodzakelijk om een visum aan te vragen voor het reizen naar Thailand. Dit hangt af van een aantal factoren, zoals de verblijfsduur en het doel van uw reis. Wanneer moet u een visum aanvragen en hoe gaat dat in zijn werk?

Moet ik een visum aanvragen?

Wanneer u in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort, minder dan 30 dagen in Thailand verblijft en uw reis een vakantie betreft, heeft u geen Visum Thailand nodig. Het aanvragen van een visum is pas nodig als u in Thailand van plan bent om te gaan werken en langer dan 30 dagen verblijft. Wel is het mogelijk om uw verblijf te verlengen, zonder daar een visum voor nodig te hebben. Zo kunt u kort voor het verlopen van uw 30 dagen verblijf een uitstapje maken naar het buitenland, wanneer u weer in Thailand arriveert zijn de komende 30 dagen weer visumvrij.

Voorwaarden aanvragen visum

Om een visum aan te kunnen vragen moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet u voldoen aan de geldigheidstermijn van 60 dagen. Daarnaast moet u in het bezit zijn van een Nederlands of Belgisch paspoort die nog minimaal 6 maanden geldig is na aankomst. Wanneer u zakelijk reist moet het paspoort nog minimaal 9 maanden geldig zijn na aankomst. Als laatst moet u voor vertrek in bezit zijn van een ticket voor de terugvlucht of een door vlucht. Ook wanneer u zonder visum reist zijn deze voorwaarden van toepassing, mits dit een toeristische reis is.

Benodigdheden visumaanvraag

Om een visum aan te vragen voor Thailand heeft u een aantal documenten nodig. Als eerst dient u uw paspoort mee te nemen en ook een kopie daarvan. Daarnaast heeft u een kopie van uw vliegtickets nodig, twee identieke pasfoto’s en een bevestiging van de reservering van uw eerste overnachting. Als laatst dient u een ingevuld vragenformulier mee te nemen, die verkrijgbaar is bij de ambassade.

Voor een zakelijke reis heeft u ook bovengenoemde documenten nodig. Echter moeten er dan nog een aantal zaken aan toegevoegd worden voor uw visum aanvraag. U dient dan ook een verklaring van uw werkgever met de uit te voeren activiteiten te hebben, een uittreksel van de KvK die de inschrijving bevestigd. Ook een ondertekende uitnodigingsbrief van het bedrijf in Thailand dat u gaat bezoeken en als laatst een kopie van het paspoort van de persoon die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

Hoe kan ik een visum aanvragen?

Als u niet reist voor werkdoeleinden kunt u het visum aanvragen op twee verschillende manieren, namelijk: op de ambassade in Nederland of in Thailand zelf. Wanneer u een zakelijke reis naar Thailand maakt, dient u het visum voor uw vertrek aan te vragen. Beide visums zijn 60 dagen geldig. Een toeristenvisum kost €30 en een zakelijke visum kost €60, betalen bij de ambassade kan alleen contant. Een visum aanvragen kan tussen 10.00 en 13.00 uur zonder afspraak en twee dagen later kunt u het visum weer ophalen.