Je gaat misschien maar één of twee keer per jaar op vakantie. Veel te kort om alle mooie plekjes die de wereld heeft te ontdekken. Door tijdens je vakantie rond te reizen en niet slechts op 1 plek te blijven zie je wel veel meer!

Rust!

Hoe je je vakantie viert, dat is heel persoonlijk. Voor veel mensen betekent vakantie vooral rust. De reis naar de vakantiebestemming, en uiteindelijk ook weer de reis naar huis, is genoeg inspanning. Op de bestemming zelf staat vooral rust centraal. Een fijne, overzichtelijke vakantie die vooral bedoeld is om uit te rusten en op te laden.

Niks mis mee! Het is na een jaar hard werken tenslotte ook heerlijk om even helemaal niks te hoeven. Niet op de klok te hoeven kijken, niet na te hoeven denken over wat er vandaag allemaal weer op het programma staat en waar er ’s avonds gegeten gaat worden. Niets moet, alles mag, en we zien wel hoe de dag loopt: voor veel mensen is het de ideale manier om hun vakantie door te brengen.

Dingen zien

Er zijn ook volop mensen die hun vakantie gebruiken om nieuwe dingen te zien. Nieuwe plekjes te ontdekken, een nieuwe cultuur leren kennen. Dit valt vaak best te combineren met de traditionele ‘uitrustvakantie’: een dagje of middagje mee met een excursie of op eigen gelegenheid een dorpje in de omgeving bezoeken is voor veel mensen een fijne manier om hier invulling aan te geven. Zo hebben ze toch nog iets van de omgeving gezien, fotogenieke plekjes bezocht en meer beleeft dan alleen het zwembad en het strand: topvakantie!

Is dit niet genoeg? Dan is een rondreis misschien meer jouw ding. Zo zie je in een korte tijd heel veel moois, iedere dag iets nieuws.

Op rondreis

Wil je tijdens je vakantie niet op 1 plek blijven, dan is een rondreis echt iets voor jou. Je kunt kiezen uit tal van individuele rondreizen, zodat je op je eigen manier heel veel van een land kan zien. Vaak kun je dit soort reizen ook nog naar jouw smaak aanpassen of eventueel verlengen, zodat het echt jouw perfecte rondreis wordt.

Naast individuele rondreizen is ook de groepsreis erg in trek. Bij een groepsreis reis je, de naam zegt het al, met een hele groep en word je vaak begeleid door een reisleider. Op deze manier reizen kan een hoop regelwerk en eventuele zorgen uit handen nemen, daar is de reisleider voor.