Welke plaatsen en landen zijn dit jaar weer in trek bij de gemiddelde Nederlander? De een houdt meer van de camping, terwijl de ander het liefst in een zo luxe mogelijk resort vertoeft. Dicht bij huis of ver van eigen land: het kan tegenwoordig allemaal. Maar hoe maak je nou de beste keuze voor een fantastische en onvergetelijke zonvakantie?

1# Houd vakantietrends bij

Op het hele internet zijn gewilde vakantiebestemmingen van het huidige jaar te vinden. Dit jaar zijn de volgende landen populair:

  1. Canada
  2. Colombia
  3. Filand
  4. Dominica
  5. Nepal
  6. Bermuda

Een andere mogelijkheid om vakantietrends bij te houden, is door het lezen van blogs over reizen. De persoonlijke ervaring van mensen zorgt vaak voor bijzondere reistips en weetjes over het land of de streek waar je op vakantie gaat. Daardoor meng je je gemakkelijker tussen de locals en krijg je erg veel van de cultuur mee!

2# Ga het onbekende aan

Nog nooit naar het buitenland op vakantie geweest? Doe eens gek en ga die uitdaging aan! Bang om te vliegen? Why not? De kans dat je verongelukt in een auto is vele malen groter dan met het vliegtuig. Ga je altijd naar luxueuze resorts, zo ver mogelijk van Nederland vandaan? Ga eens voor de grap kamperen in het prachtige Italiƫ, gegarandeerd dat je verliefd wordt op de cultuur en het land. Wat ik hiermee wil zeggen is dat je eens buiten je comfortzone moet treden, ook wat vakantie betreft. Ontdek de wereld, ontdek andere culturen en gewoonten, maar ontdek vooral jezelf.

3# Maak een bucketlist

Bedenk vooraf aan je reis wat je nog zo ontzettend graag wil doen. Wat wil je af kunnen strepen van je bucket list? Bungeejumpen, paragliden of is het alleen al vliegen? Een bucketlist op zonvakantie kun je erg goed afwerken. Vaak ben je dan ook nog iets meer ontspannen en zul je dingen eerder van je lijstje af durven te strepen! Kijk ook eens naar bucketlists van anderen, zodat je ook daarvan up-to-date kunt blijven!